Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα η Γερμανία

Την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, εξέφρασε από τη Ρόδο ο πρέσβης της Γερμανίας, Έρνστ Ράιχελ.
Ανέφερε ότι η Γερμανία έχει βοηθήσει την Ελλάδα με υλικοτεχνική υποδομή για τη φιλοξενία προσφύγων, ενώ υπάρχει συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο για ν’ αλλάξει το σύστημα χορήγησης ασύλου.
Ο Γερμανός πρέσβης τόνισε ακόμα πως η χώρα του στέκεται αλληλέγγυα απέναντι στην Ελλάδα και στο θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ρόδου είπε ότι συζήτησαν πιθανή συνεργασία σε θέματα όπως η ενέργεια και η ανακύκλωση απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό Πρέσβη, ανέφερε ότι η τουριστική συνεργασία βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνομιλία που είχαν, καθώς η γερμανική αγορά, με τον δυναμισμό της, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Ροδιακό Τουρισμό.
«Πεδία συνεργασίας όμως υπάρχουν και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η ποιοτική πρωτογενής παραγωγή της Ρόδου, οι επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί μας, η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες. Αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο, στο οποίο βρίσκονται οι Ελληνο-Γερμανικές σχέσεις, συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού, μεθοδικά και οργανωμένα, για να αξιοποιήσουμε υπεύθυνα και σε ένα σταθερό πλαίσιο ισοτιμίας και αμοιβαίου οφέλους, όλες τις νέες ευκαιρίες που υπάρχουν» δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος