“Από το 2016 έχει ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα του σχολείου ο Δήμος Κάσου”

«Από το Σεπτέμβριο του 2016 έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κάσου, για την ακαταλληλότητα του κτιρίου, που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, ωστόσο δεν έκανε απολύτως τίποτα».
Αυτό δήλωσε, στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Σημειώνεται ότι στο έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου, που φέρει ημερομηνία 22/09/2016 και με την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «ότι δεν είναι βέβαιη η καταλληλότητα του κτιρίου και η δυνατότητα χρήσης του ως σχολείου», τονίζοντας ότι «η αποφλοίωση και η αποσάθρωση των εξωτερικών επιχρισμάτων έχει επεκταθεί, ενώ και η διάβρωση των στηθαίων του κτιρίου έχει επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ν’ αποκολληθούν και να πέσουν τμήματα απ’ αυτό».
“Από το 2016 έχει ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα του σχολείου ο Δήμος Κάσου”«Τι έκανε η δήμαρχος, όταν ενημερώθηκε για την ακαταλληλότητα του κτιρίου;» διερωτήθηκε ο Περιφερειάρχης, απαντώντας «απολύτως τίποτα. Τα παιδιά παραμένουν στο σχολείο, ενώ θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης του εγγράφου. Διακινδυνεύει η ζωή των παιδιών και η δήμαρχος ψάχνει να βρει υπεύθυνους για τις ευθύνες που της αναλογούν».
Ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ακόμη ότι και να είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου, εν τούτοις όφειλε να μεταφέρει άμεσα σε άλλο κτίριο τους μαθητές έως ότου γίνει το έργο..

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος