Αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καταγγέλλει το ΚΚΕ

Τις αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ. «Είναι εξοργιστικές για τους νησιώτες οι νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα.

Έρχονται να προστεθούν στις προηγούμενες, αλλά και στην επιδεινούμενη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι προορισμοί στο Αιγαίο έχουν αυξήσεις που κυμαίνονται από 5% – 16,32% σε σχέση με το καλοκαίρι» αναφέρει.
“Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι την ίδια στιγμή οι εφοπλιστές ακτοπλόοι δε προλαβαίνουν να μετρούν επιδοτήσεις. Μόνο για την πανδημία εισέπραξαν 79 εκατ. ευρώ ως τώρα, ενώ αναμένεται να πάρουν άλλα 370 εκατομμύρια για ανανέωση στόλου ακτοπλοΐας. Έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, όταν τα λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να ζεσταθούν και οι φτωχοί αγρότες κι επαγγελματίες να ανταπεξέλθουν στη δουλειά τους. Οι εφοπλιστές, εκτός από το ζεστό χρήμα και τη φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν στις πλάτες του λαού, σταθερά επιδεινώνουν και τις εργασιακές συνθήκες των ναυτεργατών με καθηλωμένους μισθούς, εξαντλητικά ωράρια και μια σειρά άλλα δικαιώματα, που καταπατούν στηριζόμενοι στον αέρα που τους δίνει η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική” τονίζει μεταξύ άλλων η Οργάνωση Αιγαίου του ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος