Covid- 19: Κανένα κρούσμα στα Δωδεκάνησα- Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων πάνω από 75 ετών, απο χωριό της ανατολικής Ρόδου διασωληνώθηκε λόγω επιβάρυνσης της κατάστασης τους απο τον κορονοιό. Η γυναίκα, διασωληνώθηκε προχθες και ο άνδρας χθες. Προέρχονται απο χωριό που ειδικοί και πρόεδρος της Κοινότητας έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για το υιικό φορτίο του χωρίς μέχρι σήμερα να τηρούνται τα επιβαλλόμενα. Η μεταφορά σε νοσοκομείο αναφοράς κρίνεται απαραίτητη και προγραμματίζεται η μεταφορά τους στην Κρήτη.

΄Αρνητικά τα αποτελέσματα στους ρομά Κω

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα, από τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποίησε στον οικισμό των ρομα του Αγίου Βασιλείου το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Κω σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ.
Η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο Τρίτη με τη χρήση του μοριακού τεστ.

rapid tests απο την Περιφέρεια σε Κάλυμνο και Λέρο

Διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) εστάλησαν από την Περιφέρεια σε Κάλυμνο και Λέρο.
«Κάθε μέρα παραδίδουμε, νησί νησί, rapid tests στις δομές υγείας για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο των κατοίκων» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.
Σημειώνεται ότι, εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορωνοϊού και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία σε όλα τα νησιά, με προτεραιότητα στους κατοίκους των μικρών νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος