Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων: Καταγγελίες για έλλειψη καθαριότητας στα κέντρα κατάταξης

Την έλλειψη καθαριότητας και υγιεινής στα στρατόπεδα, όχι μόνο στα κέντρα κατάταξης των Δωδεκανήσων, αλλά και σε άλλα στρατόπεδα της χώρας σε όλα τα όπλα ακόμα και στην Πολεμική Αεροπορία στη Τρίπολη ,κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ‘’Σπάρτακος’’ Νίκος Αργυρίου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ο κ Αργυρίου αναφέρθηκε στις δεκάδες καταγγελίες, που φτάνουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων και οι οποίες περιγράφουν τριτοκοσμικές καταστάσεις, ενώ έκανε λόγο για φοβερές περικοπές στα κονδύλια, που προορίζονται για τη σίτιση των στρατευμένων.

“Ο ελληνικός στρατός δεν ταΐζει τους φαντάρους και ουσιαστικά έχει αναλάβει η μέση ελληνική οικογένεια, ουσιαστικά φορολογουμένη έμμεσα, το τεράστιο κόστος της θητείας των παιδιών της που υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ. Το φαγητό είναι πολύ λίγο και η ποιότητα άθλια” τόνισε.

“Γεγονός”, συμπλήρωσε, “που έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ψωνίζουν από τα ΚΨΜ και έξω από τις μονάδες ,όταν μάλιστα ο μισθός τους είναι 8 ευρώ τον μήνα”.

Ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων μίλησε ακόμα για εργασιακή εκμετάλλευση των στρατιωτών από διοικητές μονάδων που χρησιμοποιούν τα Τζιπ της υπηρεσίας για προσωπικούς λόγους και ως οδηγούς απασχολούν στελέχη ,επικαλούμενος  δεκάδες καταγγελίες ,ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, σε Κω ,Μυτιλήνη, Λήμνο, καλώντας τις κατά τόπους ταξιαρχίες το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσουν τις υποθέσεις αυτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος