Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Περιμένουμε να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού

Έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για τους 20.000 εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία και της περιοχής μας, προβλέπει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ο κ. Εγγλέζος υποστήριξε πως «στο τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η δίμηνη περίοδος δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όμως παρά τις ερωτήσεις στη Βουλή, δεν γνωρίζουμε μέχρις στιγμής τι θα γίνει με όσους δεν έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων προκειμένου να λάβουν το επίδομα ανεργίας.Κάποιοι πήραν το επίδομα των 400 ευρώ τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη πρόβλεψη» πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Εγγλέζος “από δω και πέρα οι εργαζόμενοι αυτοί δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα για επίδομα ανεργίας ούτε του χρόνου, αφού φέτος δεν θα συμπληρώσουν ένσημα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα”.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου περιγράφοντας την κατάσταση στα περισσότερα νοικοκυριά ανέφερε πως «αδυνατούν να εξοφλήσουν ακόμη και λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνων με αποτέλεσμα να διακόπτονται.

«Είμαστε σε αναμονή για να δούμε εάν το αίτημα που καταθέσαμε να ενταχθούν όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι στο επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις ένταξης και τη διάρκεια της επιδότησης της ανεργίας, θέματα για τα οποία μας υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ότι θα λυθούν. Ο κόσμος θέλει να ξέρει πως θα πορευτεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος