Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση σε Λέρο, Κάλυμνο και Αθήνα

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία, προέβησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικών ελέγχων στο λιμένα Καλύμνου, εντοπίστηκε 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέρου, με σκοπό να μεταβούν στον Πειραιά και εν συνεχεία σε Ευρωπαϊκές χώρες.
Από το προανακριτικό υλικό της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα ακόμη δύο αλλοδαπών, ενός 45χρονου και ενός 55χρονου που διέμεναν στην Αθήνα.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο (2) δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, δέκα (10) διαβατήρια, 21 δελτία ταυτότητας και έξι (6) διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.
Όλα τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο Ανακριτή της Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος