Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Ημέρα ευγένειας στο δρόμο”

Με καμπάνια ενημέρωσης για τη συμπεριφορά στο δρόμο η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συμμετέχει για 11η συνεχόμενη χρονιά στην καμπάνια ενημέρωσης των οδηγών, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» με την συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ).

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο δρόμο, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2001. Στη συνέχεια υποστηρίχτηκε το 2007 από τους Responsible Young Drivers του Βελγίου. Υιοθετήθηκε από την Ε.Ε ως καμπάνια ενημέρωσης το 2008. Στόχος η ευαισθητοποίηση με δεδομένο ότι πολλά από τα τροχαία δυστυχήματα οφείλονται στην επιθετική συμπεριφορά των οδηγών.

Οπως αναφέρει η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου “η ευγένεια στο δρόμο είναι πολιτισμός και θα πρέπει να γίνει στάση ζωής. Η Οδική Ασφάλεια μιας χώρας είναι έκφραση κοινωνικού, πολιτιστικού & πολιτικού πολιτισμού της.Να συνειδητοποιήσουμε ότι το να συμπεριφερόμαστε με κανόνες είτε περπατάμε είτε οδηγούμε αυτό αποτελεί ίδιον πολιτισμένων ανθρώπων. Ο πολιτισμός αντανακλάται στην οδική συμπεριφορά. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε για να μπορούμε να αποφύγουμε μια ανάλογη συμπεριφορά και να συμβάλουμε σε ένα πιο ασφαλές οδικό περιβάλλον”.

Και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου τονίζει: “Ας ξεκινήσουμε από σήμερα να θεωρούμε τους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων ως συνανθρώπους μας και όχι ως δυνητικά αντιπάλους. Η ευγένεια δεν στοιχίζει τίποτα, αντίθετα βελτιώνει την ασφάλεια στους δρόμους και μια χώρα δείχνει τον πολιτισμό της ανάλογα με τον αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων και τραυματισμών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος