Η στελέχωση Κτηματολογίων και Πρωτοδικείων – Ειρηνοδικείων σε Ρόδο Λέρο και Κω στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης

Η δημιουργία νέων δικαστικών Μεγάρων και η στελέχωση, Κτηματολογίων και Πρωτοδικείων-Ειρηνοδικείων σε Ρόδο, Λέρο και Κω συζητήθηκαν στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, αυτοδιοικητικούς,προέδρους δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου – Κω , Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου, Πρόεδρο Πρωτοδικείου Κω και βουλευτές του Νομού.
Ειδικότερα συζητήθηκαν ζητήματα στελέχωσης Κτηματολογίου Κω -Λέρου, Ειρηνοδικείου Λέρου, Μεταφοράς Κτηματολογίου Ρόδου και κατασκευή νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Κω και Ρόδο.

Θετικά τοποθετήθηκε ο Υπουργός στις προτάσεις των δικηγορικών Συλλόγων όσον αφορά στη προοπτική δημιουργίας νέων δικαστηρίων και στα δυο νησιά καθώς και στη στελέχωση των υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι σε οριακό σημείο βρίσκεται το Κτηματολόγιο Κω-Καλύμνου- Λέρου λόγω έλλειψης εδώ και ένα χρόνο, τοπογράφου μηχανικού στο τεχνικό τμήμα ,με αποτέλεσμα να εκκρεμούν εκατοντάδες πράξεις για μεταγραφή.

Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου επισκέπτεται τη Κω ο ΓΓ του Υπ. Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής προκειμένου να συζητήσει με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Κω τα υπάρχοντα προβλήματα και να δώσει λύσεις.

Ρεπορτάζ: Πίτσα Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος