Κάλυμνος: Σε αποχή οι δικηγόροι από δικάσιμες λόγω μη κάλυψης της θέσης γραμματέα στο Ειρηνοδικείο

Σε αποχή από τις πολιτικές και ποινικές δίκες στις δικάσιμους βρίσκονται από τη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου οι δικηγόροι στην μεταβατική έδρα της Καλύμνου, διαμαρτυρόμενοι για την μη κάλυψη της θέσεως γραμματέα στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου ,που παραμένει κενή από την αρχή του δικαστικού έτους.

Να σημειωθεί ότι στην εξαγγελία αγωνιστικών κινητοποιήσεων αν δεν δοθεί άμεσα λύση στην κάλυψη των τριών οργανικών θέσεων στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου είχε προχωρήσει μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος.

“Δεν είναι δυνατόν” είχε δηλώσει  ο κ. Χατζηάμαλλος “να προχωράμε στην ίδρυση του δικαστικού Μεγάρου στη Κω, όταν οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου  Κω είναι τραγικά υποστελεχωμένες, με το Ειρηνοδικείο της Καλύμνου κλειστό ,γιατί η μοναδική υπάλληλος είναι σε αναρρωτική άδεια”.

Γεγονός, συμπλήρωσε, “που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δικαστικοί υπάλληλοι μετακινούμενοι από τη Κω προκειμένου έστω μια φορά την εβδομάδα να προλάβουν τις προθεσμίες προανακριτικών πράξεων, δικασίμων, χωρίς μάλιστα να έχει προβλεφθεί και η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος