Λιγότερους μαθητές στις τάξεις και μόνιμους καθηγητές ζητά η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της πως «να λέει η κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός και την ίδια στιγμή να στοιβάζει 25 μαθητές σε αίθουσες που πολλές από αυτές είναι στην κυριολεξία κλουβιά, είναι επικίνδυνο”.

Προσθέτει ότι “αποτελεί εμπαιγμό να επικαλείται την ατομική ευθύνη μικρών παιδιών στην αυστηρή τήρηση μέτρων (μάσκα, αποστάσεις κλπ) ως αντίδοτο στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς να είναι όλοι οι αναπληρωτές στη θέση τους όπως δείχνουν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας που εξαγγέλλει την πρώτη φάση διορισμών αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου. Φανερώνει δηλαδή ότι θα ακολουθηθεί και φέτος η πεπατημένη των πολλών φάσεων που πολλές φορές φτάνουν και στα μέσα ή και τέλη της σχολικής χρονιάς. Αυτό πέρα από τα προβλήματα που δημιουργεί σε χιλιάδες αδιόριστους συναδέλφους μας και στο χάσιμο χιλιάδων διδακτικών ωρών, σε καιρό πανδημίας δημιουργεί και πρόβλημα τήρησης εκείνων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία. Επανέρχεται επιτακτικό και αναγκαίο το αίτημά μας για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία και καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης. ‘Όπως επιτακτικό και αναγκαίο είναι ο μόνιμος διορισμός παραπάνω προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, αφού ο συχνός καθαρισμός τους που είναι αναγκαίος στις σημερινές συνθήκες, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με μειωμένο προσωπικό και μάλιστα με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αναγκαίος αναδεικνύεται και ο διορισμός μόνιμου προσωπικού φύλαξης των σχολείων, μακριά από τη λογική του να επωμίζονται οι γονείς αυτό το κόστος”.

Η Β΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου υποστηρίζει πως “άμεσα πρέπει να υπάρξει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στις σχολικές επιτροπές ώστε αυτές να μπορέσουν να παρέχουν κάθε υποστήριξη (υλικά απολύμανσης , καθαριότητας κλπ), ιδιαίτερα σήμερα που τα έσοδα από τα κυλικεία, λόγω της προβληματικής λειτουργίας τους έχουν μειωθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος