Λύση στο πρόβλημα των αυθαιρέτων ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Να αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα αυθαίρετα, ζητά με χθεσινή του απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν ότι πρέπει να υπάρχει ένας θεσμικός φορέας που να είναι συνολικά υπεύθυνος για τη διαχείριση των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με την πρόταση ο φορέας αυτός θα πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Το φαινόμενο έχει προσλάβει καταιγιστικές διαστάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, που προέβλεψε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα δεν θα μείνει σπιθαμή δημόσιου χώρου που να μην καταπατηθεί.
Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο προτείνει:
1. Την ίδρυση Ειδικού Σώματος Προστασίας Δημόσιου Χώρου, στο επίπεδο του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης, με την ταυτόχρονη μεταφορά σε αυτόν, των πιστώσεων που για το σκοπό αυτό έχουν σήμερα στη διάθεσή τους οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και των ποσών που προκύπτουν από την επιβολή των σχετικών προστίμων.
2. Η λειτουργία του ανωτέρω προτεινόμενου σώματος να εξεταστεί στο πλαίσιο λειτουργίας είτε των ΥΔΟΜ είτε της Δημοτικής Αστυνομίας (αμφότερες υπηρεσίες της Α’θμιας αυτοδιοίκησης).
3. Να γίνει κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας, με στόχο την απλούστευσή της και τη συντόμευση των σχετικών διαδικασιών, για την υλοποίηση των οριστικών πρωτοκόλλων κατεδάφισης με την απάλειψη κάθε συναρμοδιότητας και την μεταφορά του συνόλου των ενεργειών σε αποκλειστικά ένα επίπεδο διοίκησης, που για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω μπορεί να είναι μόνο ο Α’ βαθμός αυτοδιοίκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος