Μ. Κόνσολας: Πειρατικού τύπου οι ενέργειες των τουρκικών αλιευτικών στα Δωδεκάνησα

Πειρατικού τύπου χαρακτηρίζει τις ενέργειες των τουρκικών αλιευτικών στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας.


Επισημαίνει ότι η παράνομη αλιεία στα ελληνικά χωρικά ύδατα τουρκικών αλιευτικών σκαφών, δεν παραβιάζει απλά την ελληνική κυριαρχία αλλά συνοδεύεται και από προκλητικές και επιθετικές ενέργειες απέναντι στους αλιείς της Λέρου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και της Καλύμνου.
Τονίζει δε ότι υπάρχει και περιβαλλοντική διάσταση, καθώς τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη είναι μηχανότρατες που καταστρέφουν το βυθό του Αιγαίου και το θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς ψαρεύουν σε μικρό βάθος, κάτι που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική νομοθεσία.
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αιωρούνται εντυπώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας αλλά και να αισθάνονται απειλούμενοι οι ψαράδες της Λέρου, της Καλύμνου, των Λειψών και του Αγαθονησίου» αναφέρει ο βουλευτής, ζητώντας ενίσχυση των δυνάμεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» είχε προβεί σε σοβαρές καταγγελίες τόσο για την αδυναμία αποτροπής της παράνομης αλιείας από τουρκικά αλιευτικά όσο και της υπεράσπισης των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι τουρκικές μηχανότρατες εισέρχονται καθημερινά στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές των νησιών της Δωδεκανήσου, με τις λιμενικές αρχές να δηλώνουν αδυναμία παρέμβασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος