Μύκονος: Επίτιμοι Δημότες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος

Επίτιμοι Δημότες Μυκόνου, ανακηρύχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή ανακήρυξης, που έγινε με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας στον εορτασμό του Πολιούχου της Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αλλά και πλήθος πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ένα σύμβολο που οφείλει να εμπνέει όλους σήμερα, είναι η ηρωίδα της Μυκόνου Μαντώ Μαυρογένους. «Η απόλυτη ανιδιοτέλειά της είναι κάτι που πρέπει να συνοδεύει τον καθένα και πολύ περισσότερο εμάς που έχουμε δημόσια αξιώματα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, από την πλευρά του, αφού δήλωσε τον ενθουσιασμό του για την πρώτη επαφή του με τη Μύκονο και τη φυσική ομορφιά της, εξήρε τους Μυκονιάτες για την προκοπή και την πρόοδό τους, σημειώνοντας πως η περίπτωση της Μυκόνου αποτελεί παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος