Νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και ενημέρωση των κατοίκων ζητά η Δημοτική Αρχή Πάτμου

Εν αναμονή της επιβεβεβαίωσης απο την Αθήνα των 14 δειγμάτων που αρχικά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του test rapid covid που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτμο, οι πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Ιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου και Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γιώργο Τσουκαλά, κάνουν λόγο για αφετηρία εξάπλωσης του ιού από σχολική μονάδα. 

Την ίδια ώρα με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο δήμαρχος Πάτμου κ. Ελευθέριος Πέντες ζητά την αποστολή νέου κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Πάτμο. Ζητά να παραμείνει το κλιμάκιο στο νησί για όσο χρειαστεί έως ότου ομαλοποιηθεί η επικίνδυνη κατάσταση λόγω διασποράς του ιού.

Επιστολή απέστειλε και προς τους υπουργούς Υγείας και Δημόσιας Τάξης, ζητώντας επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, προκειμένου να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.

“Γενική είναι η ανησυχία στο Δήμο Πάτμου αναφορικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων” υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Πάτμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος