Νότιο Αιγαίο: Κοινή συνεδρίαση φορέων για ανεμογεννήτριες και ΦΠΑ

Να συνεδριάσουν από κοινού, το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, για να συζητήσουν το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά και το αίτημα για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, προτείνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αντώνη Καμπουράκη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Όσον αφορά στη χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών, ο περιφερειάρχης αναφέρει στην επιστολή του ότι πρέπει να βρεθεί λύση η οποία, αφ’ ενός θα σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των νησιών, αφ’ ετέρου θα προάγει την χρηστή χρήση των φυσικών πόρων δίνοντας την δυνατότητα στους νησιώτες να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Χατζημάρκος σημειώνει ότι αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και των νησιών της, τα οποία ακόμη και στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης κατάφεραν να φέρουν αποτελέσματα, όχι μόνο για τις νησιωτικές τους κοινωνίες, αλλά κατ’ επέκταση για την εθνική οικονομία και ανταγωνιστικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος