Π. Παπαϊωάννου: Εγκατάλειψη και αδιαφορία για το 1ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου Κω

Εδώ και ένα χρόνο η αυλή του παραρτήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Κω στο Ζηπάρι παραμένει κενός χώρος χωρίς παιχνίδια, με αποτέλεσμα τα νήπια των 4 χρονών να μην έχουν δυνατότητα ευχάριστης ενασχόλησης μέχρι τις 4 το απόγευμα που λειτουργεί και το ολοήμερο.

Τα παιχνίδια είχαν καταστραφεί και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας αφήνοντας άδεια την αυλή με αποτέλεσμα τα νήπια να τρέχουν συνεχώς και να συμβαίνουν και ατυχήματα.

“Από τον περασμένο Αύγουστο έθεσα το θέμα των κατεστραμμένων παιχνιδιών (τσουλήθρες, κούνιες, ακόμα και σπασμένα κάγκελα) στον πρόεδρο των Σχολικών επιτροπών του δήμου Κω, Μανώλη Μήτρου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αντικατασταθούν όλα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση”, δήλωσε η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Πόπη Παπαϊωάννου, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι το 1ο Νηπιαγωγείο χωρίζεται σε δύο κτίρια το κεντρικό, στο οποίο φιλοξενούνται 50 νήπια και υπάρχουν παιχνίδια, αλλά όχι ασφαλές δάπεδο στην αυλή, και το παράρτημα με 33 νήπια που παρακολουθούν το σχολικό πρόγραμμα σε προκατασκευασμένες αίθουσες.

“Είναι πολλές οι ώρες παραμονής στο νηπιαγωγείο”, υπογράμμισε η κα. Παπαϊωάννου και “όφειλε η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει για τα παιδιά τα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου που είναι χώρος αναψυχής και η χαρά γι’ αυτές τις ηλικίες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος