Παραχωρούνται στην αυτοδιοίκηση τα ακίνητα της Βάρης και του Καλαμώνα στη Ρόδο

Την παραχώρηση των ακινήτων της Βάρης και του Καλαμώνα για να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.

Ο υφυπουργός, που ξεναγήθηκε στα ακίνητα, ανέφερε ότι αυτά θα παραχωρηθούν μόλις επιλυθούν όλα τα διαδικαστικά προβλήματα, καθώς υπάρχουν περιορισμοί από τον νόμο 4061.

«Δεν είναι μια απόφαση του Υπουργού να το παραχωρήσει επειδή το θέλει και επειδή του το ζητούν η Περιφέρεια και ο Δήμος. Κινούμαστε μέσα στο θεσμικό πλαίσιο. Εάν το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα, θα το κάνουμε άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουμε στη θεσμική, νομοθετική παρέμβαση που χρειάζεται» δήλωσε ο κ. Στύλιος.

«Για περισσότερα από 20 χρόνια, άλλοι 7-8 υπουργοί έχουν εξαγγείλει την παραχώρηση της Βάρης και του Καλαμώνα, χωρίς αποτέλεσμα. Τότε που όλα ήταν εύκολα, τότε που δεν υπήρχαν κηδεμονίες, τότε που δεν υπήρχαν σκληρές νομοθεσίες περί τη διαχείριση, τότε που δεν υπήρχαν αυτά τα σκληρά δημοσιονομικά όρια και μέτρα. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί η πολιτική αποκτά αξία, όταν έχει περιεχόμενο το οποίο είναι πραγματικό» δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του.

Η ΝΕΑ Κ.Α.Π.

Ο υφυπουργός ήρθε στη Ρόδο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται σε 19,3 δις ευρώ.

«Η ΚΑΠ αποτελεί τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια. Για την Ελλάδα, αυτός ο χάρτης σημαίνει παραγωγή προϊόντων τα οποία θα έχουν φιλοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα, σημαίνει να συναντήσουμε την Πράσινη Συμφωνία 2020 -2030, σημαίνει ενίσχυση της ψηφιακής γεωργίας, της βιολογικής γεωργίας, της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής. Με αυτές τις κατευθύνσεις θα προχωρήσουμε» δήλωσε.

Ρεπορτάζ: Μαριέττα Γαβριλιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος