“Αγκάθι” για την ΔΕΥΑ Ρόδου το ενεργειακό κόστος – Στρέφεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στρέφεται η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του προέδρου της, Δημήτρη Τσίκκη, η ΔΕΥΑΡ τον Αύγουστο του 2019 για όλες τις εγκαταστάσεις που διατηρεί (βιολογικοί καθαρισμοί, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια κλπ) κλήθηκε να καταβάλλει στη ΔΕΗ 250.000 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2022 το ποσό που κλήθηκε να πληρώσει έφθασε τις 734.000 ευρώ!
“Αγκάθι” για την ΔΕΥΑ Ρόδου το ενεργειακό κόστος – Στρέφεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Το ενεργειακό κόστος αποτελεί ένα αγκάθι για τη ΔΕΥΑΡ, αφού όλα δουλεύουν με ρεύμα» είπε ο κ. Τσίκκης και ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την εγκατάσταση συστημάτων Net metering για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από τον ήλιο, τα οποία θα μπορούν να παράγουν συνολικά πάνω από 1 MW την ημέρα.
Εν τω μεταξύ, απόφαση για διακανονισμό οφειλών, με δόσεις που μπορεί να ξεπερνούν και τις 100, αναμένεται να πάρει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ στην αυριανή του συνεδρίαση, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος