Βραβείο «Prix de la Fondation 2016» στο Δήμαρχο Ρόδου

Το βραβείο «Prix de la Fondation 2016», για τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, απένειμε στο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, η ΜΚΟ Crans Montana Forum.
Η απονομή έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, στην οποία παρέστησαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο.
Ο Δήμαρχος Ρόδου, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, ανέφερε:
«Το βραβείο αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το νησί της Ρόδου, το σταυροδρόμι των πολιτισμών, την κοιτίδα της πολυπολιτισμικότητας, το νησί όπου η Δύση συναντά την Ανατολή. Στην μακραίωνη ιστορία της, η Ρόδος αποτελούσε την έμπρακτη απόδειξη της αρμονικής συνύπαρξης λαών, εθνών και πολιτισμών. Στη Ρόδο κάθε επισκέπτης βρίσκει κάτι από τη Ρόδο που του ανήκει.
Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Δημάρχους των νησιών του Αιγαίου, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το μεγάλο βάρος της αντιμετώπισης της παρούσας προσφυγικής κρίσης και οι οποίοι καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Θέλω να αφιερώσω το βραβείο σε όλους τους νησιώτες, οι οποίοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνοιξαν τις πόρτες τους και τις καρδιές τους σε όλους όσους το είχαν ανάγκη, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος