Ρόδος: Μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας

Πολλά τα μηνύματα φορέων στην περιοχή μας με αφορμή τον εορτασμό σήμερα 8η Μαρτίου της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας.

“Οι γυναίκες, ακόμη και σήμερα το 2021, συνεχίζουν να βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την έκθεση σε όλων των μορφών βίας, αφού υφίστανται διακρίσεις σε μορφωτικό, οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο αναφέρει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

“Δεν θα αφήσουμε να μπουν τα δικαιώματά μας σε καραντίνα”, τονίζει σε μήνυμα της η Ομάδα Γυναικών Ρόδου. “Δυναμώνουμε τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μη φορτώσουν κυβέρνηση – επιχειρηματικοί όμιλοι πάλι στις πλάτες μας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας” προθέστει.

“Τιμούμε σήμερα, 8 Μαρτίου, τις γυναίκες όλου του κόσμου, που αγωνίστηκαν σε δύσκολες συνθήκες και ακόμα δυσκολότερες εποχές, για κοινωνική πρόοδο, για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα, για ένα καλύτερο κόσμο” αναφέρει ο Δήμαρχος Κώ Θ. Νικηταράς και προσθέτει: “Τις γυναίκες με τις πολλές ιδιότητες, που υπηρετούν πολλαπλούς ρόλους, που βιώνουν διαχωρισμούς και ανισότητες.

Ρόδος: Μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας

“Δεν γίνεται να ζούμε σε τεντωμένο σχοινί και στην ανασφάλεια, στην Κω του Ιπποκράτη’’ αναφέρουν στο μήνυμα τους για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποιώντας συγκέντρωση στις 5.30 έξω από το Νοσοκομείο της Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος