Ρόδος: Σε αδιέξοδο ο επιχειρηματικός κόσμος της Δωδεκανήσου

Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί ο επιχειρηματικός κόσμος της Δωδεκανήσου τα τελευταία χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Νίκος Παπασταματίου το 2014 έκλεισαν 1224 επιχειρήσεις, το 2015 907 και το πρώτο εξάμηνο του 2016, 405.

Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η θέσπιση ενός ακατάσχετου λογαριασμού μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις θα καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Διαφορετικά, κατέληξε ο κ. Παπασταματίου, τα λουκέτα θα αυξηθούν δραματικά.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής αναφορά στο παρεμπόριο που υπάρχει στην περιοχή μας και τονίστηκε ότι οι τζίροι είναι ασύλληπτοι.

«Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουμε ένα άτομο για ελέγχους στο παρεμπόριο για όλη τη Δωδεκάνησο. Ηρθε ένα κλιμάκιο από την Αθήνα και εντόπισε ένα σωρό μαϊμού προϊόντα. Οι παράνομοι είναι πολύ περισσότεροι από τους νόμιμους» σημείωσε το μέλος του δ.σ του ΕΒΕΔ και περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάκης.

Το Επιμελητήριο, τέλος, ζητά να τηρούνται αυστηρά οι νόμοι που αφορούν την πώληση προϊόντων από τα καταστήματα αφορολογήτων που λειτουργούν σε νησιά της Δωδεκανήσου. Αφορμή για το αίτημα του ΕΒΕΔ είναι καταγγελίες για Κω και Σύμη, ότι ουίσκυ από τα καταστήματα αφορολογήτων , φεύγουν για τα απέναντι παράλια με ιδιωτικά σκάφη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος