Σε Ρόδο και Τήλο ο γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μ. Γραφάκος

Τον βιολογικό καθαρισμό στην περιοχή «Βόδι» και τον ΧΥΤΑ του βορείου τριγώνου της Ρόδου, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος,

Αύριο θα βρεθεί στην Τήλο για τα εγκαίνια του καινοτόμου προγράμματος “Just Go Zero” για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Γραφάκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα έργα που κινούνται με πολύ καλούς ρυθμούς σε πολλά νησιά όπως η Ρόδος, η Κως και η Σαντορίνη και επαίνεσε την πρόοδο που έχει κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρθηκε στα έργα πολλών εκατομμυρίων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού στο Βόδι και τον εκσυγχρονισμό του ΧΥΤΑ βορείου τριγώνου, ενώ και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στις υποδομές αυτές. Μάλιστα αναφερόμενος στον ΧΥΤΑ έκανε λόγο για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση ενός έργου που δεν διαθέτει ούτε άδεια λειτουργίας.
Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού έχει ενταχθεί από τη ΔΕΥΑΡ στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ ο ΧΥΤΑ θα περιέλθει στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου μόλις αποκτήσει διοικητικό φάκελο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος