Σύσκεψη για τη Μεσαιωνική Πόλη στο ΥΠ.ΠΟ

Σύσκεψη με αντικείμενο την υπογραφή Νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής, η Γ.Γ. του υπουργείου, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια Μιχαηλίδου, ενώ το δήμο Ρόδου εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης, Τέρης Χατζηϊωάννου.
Στη συνάντηση έγινε αναλυτική περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και επιβεβαιώθηκε η βούληση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά το θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα από το 2004.
«Τα προβλήματα που εμφανίζει, μετά τη λήξη της Προγραμματικής Σύμβασης, η Μεσαιωνική πόλη είναι πλέον σημαντικά και απαιτούν άμεση αντίδραση από πλευράς της πολιτείας, ώστε να αποτραπούν αρνητικές επιπτώσεις, που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανακληθούν στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχο Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή διεκδικεί πρωτίστως τη διασφάλιση της κληρονομιάς της ανθρωπότητας.
Πρόθεση του υπουργείου είναι να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης.
«Ένα πρώτο σχέδιο δουλεύουμε για να γίνει πραγματικότητα στο συνέδριο της 3ης Νοεμβρίου, με αφορμή την ημερίδα της επετείου των 30 χρόνων από την ένταξη της Μεσαιωνικής Πόλης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, Τέρης Χατζηϊωάννου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος