Τέσσερα άτομα καταδικάστηκαν για την περιφορά Επιταφίου εν μέσω πανδημίας

Τέσσερα άτομα καταδικάστηκαν χθς για την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο Ρόδου, όταν αυτή είχε απαγορευθεί λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ σε τρεις Αρχαγγελίτες και ποινή φυλάκισης 6 σε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού για την πράξη τους αυτή.
Η σύλληψή τους έγινε τον Απρίλιο του 2020 και παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παραβίασης των μέτρων προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.
Οι κατηγορούμενοι τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου 18η Απριλίου από κοινού με άλλα άτομα συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου. Πρόκειται για ένα 45χρονο, έναν 42χρονο κι έναν 47χρονο και έναν 52χρονο. Ο τελευταίος, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, απολογούμενος αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος πως απλώς είχε αναρτήσει το σχετικό βίντεο που το έστειλαν αλλά το κατέβασε αμέσως. «Ο νόμος είναι νόμος ανεξάρτητα από το ποια είναι τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος