Την απόφαση του ΣτΕ για τις Κυριακές χαιρετίζει το ΕΚΡ

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

«Η απόφαση αυτή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, θεωρούμε ότι αποτελεί νίκη των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και μια πρώτη δικαίωση του συνεχιζόμενου αγώνα τους ενάντια στη γενικευμένη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας».

Και συνεχίζει:

«Το ΣτΕ, με την απόφασή του, βάζει φραγμό στη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, η οποία επιχειρήθηκε το 2014, υποτίθεται «πιλοτικά».

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σ’ αυτή την απόφαση καταγράφονται τα συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών σε σχέση με την αργία της Κυριακής.

Έτσι, η Κυριακή αντιμετωπίζεται πλέον ως αυτό που είναι, δηλαδή μία ημέρα αναντικατάστατη για την ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων και ως τέτοια δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα «ρεπό» οποιασδήποτε άλλης ημέρας. Κατά συνέπεια, η απόφαση του ΣτΕ συνιστά πρόκριμα και για την περαιτέρω κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων τις 8 Κυριακές, που θεσμοθέτησαν οι προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις και τις διατηρεί και η σημερινή Κυβέρνηση, στο όνομα «της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος