Αλεξανδρούπολη: Μικτά κλιμάκια για την πάταξη του παρεμπορίου

Στην σύσταση μικτών κλιμακίων ελέγχων με τριμελείς επιτροπές σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Π-ΑΜΘ με στόχο την πάταξη του παρεμπορίου, προχώρησε η περιφέρεια της ΑΜ-Θ.
Τα κλιμάκια απαρτίζονται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και της Διεύθυνσης Υγείας, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να «ριχτούν» στην μάχη κατά της πάταξης του παρεμπορίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη ,Εμπορίου, παρεμπορίου ,Διοικητικού και Οικονομικού Ροδόπης κ. Οντέρ Μουμίν, τα φαινόμενα παρεμπορίου το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένα στη Ξάνθη ,τη Ροδόπη και τον Β. Έβρο ,ενώ η κατάσταση στο Νότιο Έβρο, την Δράμα και την Καβάλα είναι καλύτερη και αντιμετωπίσιμη, «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς-παρεμπορίου,» όπως είπε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μουμίν παραδέχτηκε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχων Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) στην πράξη δεν επαρκούσαν και δεν απέδωσαν διότι συνέπρατταν ,όπως -είπε- πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες από διαφορετικές υπηρεσίες που συμμετείχαν σε αυτά και ήταν δύσκολο να συγκροτηθούν αλλά και να προχωρήσουν με ευελιξία σε ελέγχους.

Στόχος της τριμελούς επιτροπής ,όπως διευκρίνισε ο κ. Μουμίν είναι « να προστατεύσουμε το μόνιμο εμπόριο και τους επαγγελματίες ,»ενώ ξεκαθάρισε πως όπου εντοπίζονται σοβαρές παραβάσεις θα υποβάλλονται πρόστιμα και κάλεσε όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις από εδώ και πέρα να είναι πολύ προσεκτικοί.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος