Αλεξανδρούπολη: Βασίλης Τσολακίδης « Οι ΑΠΕ στην Ελλάδα παρ όλη την βαθιά κρίση έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά σε σχέση με άλλες χώρες.»

« Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα παρ όλη την βαθιά κρίση έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικά σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτό βέβαια είχε και μεγάλο κόστος για τους έλληνες καταναλωτές, όμως η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεπώς σε αυτό μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι,» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Βασίλης Τσολακίδης.

Ο κ. Τσολακίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, παραδέχθηκε πως σε ορισμένες ΑΠΕ βρισκόμαστε αρκετά πίσω όπως είναι η βιομάζα και αυτό ενδεχομένως να αφορά και την Θράκη, «γιατί η Θράκη » όπως είπε, «έχει πολλή βιομάζα εκτός από άλλες πηγές ενέργειας και εκεί πρέπει να δώσουμε στήριξη και βάρος.»

Ερωτηθείς ο κ. Τσολακίδης γιατί οι καταναλωτές δεν βλέπουν τα οφέλη των ΑΠΕ στους λογαριασμούς του ρεύματος είπε: «Οι στόχοι των ΑΠΕ αρχικά οφείλουν να πετυχαίνονται με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το ζήτημα δηλαδή είναι να αποφύγουμε αύξηση του κόστους όταν επενδύουμε σε ΑΠΕ και αυτό τουλάχιστον ισχύει αυτήν την στιγμή και υπογράμμισε : «στο παρελθόν είχαμε σοβαρές αυξήσεις στην τελική τιμή κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας λόγω πολύ γρήγορης επίτευξης των στόχων ιδιαίτερα από το 2011-2013,εκέι προέκυψαν διάφορα προβλήματα ,όμως σήμερα γίνονται βήματα σταθεροποίησης και βελτίωσης.»

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ , αναφέρθηκε και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το έργο το οποίο έχει να επιδείξει στον ενεργειακό τομέα, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους πιο δραστήριους δήμους στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας.
«Ο ειδικός αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ο κ. Φαλέκας» όπως είπε, «λόγω αυτής της υποδομής που έχει φτιάξει έχει κλείσει αρκετά ελληνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία υποβοηθούν και την τοπική οικονομία.»

Ενημερωτικές ημερίδες για τις ΑΠΕ

Δυο ενημερωτικές ημερίδες για τις Ανανεώσιμες Πηγές και την Εξοικονόμηση Ενέργειας (ΕΞΕ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, διοργανώνουν στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Επιμελητήριο Έβρου

Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 18.00 στην Αλεξανδρούπολη (αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Έβρου ), με θέμα «Εφαρμογές Α.Π.Ε & Ε.Ξ.Ε στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη/Χρηματοδοτικά Εργαλεία»,
το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 10.00 στην Ορεστιάδα (Πολιτιστικό Πολύκεντρο ), με θέμα «Τεχνολογίες Α.Π.Ε. & Ε.Ξ.Ε στον Αγροτικό Τομέα». Στην ημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνει η υφ. Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος