Xρ. Δούκας: «Φήμες η πώληση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης»

«Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από κανένα εμπλεκόμενο φορέα μέχρι σήμερα και επομένως όλα είναι φήμες» είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) κ. Χρήστος Δούκας διαψεύδοντας τα δημοσιεύματά που αναφέρουν πως επιλογή του ΤΑΙΠΕΔ είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να είναι το επόμενο προς πώληση λιμάνι μέσα στο 2017.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,διευκρίνισε πως ποτέ δεν μπήκε τέτοιο θέμα πώλησης η ιδιωτικοποίησης με αυτήν την έννοια στην ατζέντα των συνομιλιών που ο ίδιος έχει με τα υπουργεία ,αλλά και με το Μαξίμου ,ενώ υποστήριξε πως «δεν θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και κοινωνικός έλεγχος των περιφερειακών λιμένων.»

«Τέτοιο θέμα δεν άνοιξε ποτέ. Έχουν εξαιρεθεί τα περιφερειακά λιμάνια από αυτήν την λογική και τώρα χωρίς αυτόν τον «βραχνά» προχωρούμε σε μια λογική αξιοποίησης του λιμένα των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των υπηρεσιών που παρέχουν για να μπορέσουν να παίξουν τον ρόλο τον αναπτυξιακό στις περιοχές που ανήκουν ,» είπε ο κ. Δούκας και τόνισε: έχουμε προτάσεις, γνωρίζουμε ότι έχει αξιολογηθεί το λιμάνι σαν πάρα πολύ σημαντικό σημείο και επενδυτικό και ως σημείο κόμβος στις συνδυασμένες μεταφορές, αλλά ποτέ σε καμία περίπτωση, ούτε καν αυτές οι προτάσεις που έχουν έρθει, δεν βάζουν ζήτημα ιδιωτικοποίησης η πώλησης του λιμένα σε κάποιον επενδυτή.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος