Αλεξανδρούπολη: Διεκδικούν χώρο για ψάρεμα στο λιμάνι (ηχητικό)

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου με τις αρμόδιες αρχές που εποπτεύουν το λιμάνι Αλεξανδρούπολης ώστε να συνεχίσουν να ασκούν το χόμπι τους είναι οι ερασιτέχνες ψαράδες της πρωτεύουσας.

Για άλλη μια φορά μαζεύτηκαν στο λιμάνι το περασμένο Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν χωρίς να καταφέρουν να συναντηθούν  με κάποιον αρμόδιο.

Τους ενοχλεί ότι ολόκληρη η χερσαία ζώνη του λιμένα, τους τελευταίους μήνες, τελεί υπό καθεστώς απαγόρευσης για το ερασιτεχνικό ψάρεμα που εδώ και δεκαετίες είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης.

Αυτό που ισχύει σήμερα, όπως επισημαίνουν δια στόματος του προέδρου τους Τάσου Νατσαρίδη, είναι ένας μικρός χώρος που έχει δυο χρήσεις. Η μια να δένουν τα σκάφη αναψυχής και η δεύτερη να ψαρεύουν στα κενά ανάμεσα στα σκάφη.

Οι αλιείς θεωρούν ότι πρέπει να διαχωρισθεί ο χώρος ανά χρήση όπως επίσης πιστεύουν ότι στο επιβατικό τμήμα του λιμανιού υπάρχουν σημεία που μπορούν να ορισθούν ως χώροι για το ελεύθερο ψάρεμα από ανθρώπους που μεγάλωσαν στο λιμάνι, διότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που κάθονται εκεί είναι οι εργάτες που το δημιούργησαν  οι άνθρωποι που το πόνεσαν περισσότερο από όλους.

«Θέλουμε να σταματήσουμε να ζητιανεύουμε λίγη αξιοπρέπεια» τονίζει ο κ Νατσαρίδης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.«Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει πόλη με λιμάνι που να μην συναντάς  ψαράδες πάντα με την ανοχή των αρμόδιων αρχών.»

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουν, όπως δηλώνουν. Θα εξαντλήσουν κάθε διάλογο με κυρίαρχο αίτημα, ένα κομμάτι του λιμανιού να χαρακτηρισθεί ως χώρος  ψαρέματος και αν αυτό δεν ευοδωθεί, ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερη και πιο δυναμική διαμαρτυρία για να το καταφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος