Αλεξανδρούπολη: Η κατασκευή οκτώ νέων σχολείων στα σχέδια της Δημοτικής αρχής

Η κατασκευή δύο νέων νηπιαγωγείων του 16ου και 23ου ανατολικά της πόλης, του 13ου Δημοτικού Σχολείου απέναντι από το νέο κολυμβητήριο, καθώς και ο σχεδιασμός πέντε νέων σχολικών μονάδων στο πάρκο Αλτιναλμάζη, περιλαμβάνονται στα σχέδια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να καλυφθούν οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Δημοτική αρχή στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με τον νέο Διευθυντή της Α΄θμιας εκπαίδευσης Εβρου Ηλία Χαντζή καθώς και με τις εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών της Α΄θμιας Εκπαίδευσης ,Ζωή Κάλτσου, Μαρία Γιαμούρα και Μαντώ Νίκου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα λειτουργικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, αλλά και οι κτιριακές ανάγκες των σχολείων, καθώς αρκετά από αυτά στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια που δεν καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες. Επίσης συζητήθηκαν λύσεις για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης στα σχολεία, που συνιστά φλέγον ζήτημα ειδικά για τη φετινή σχολική χρονιά. Μάλιστα, ο κ. Ζαμπούκης πρότεινε να υπάρξει χρηματικό έπαθλο επιβράβευσης για τα σχολεία που θα καταφέρουν να πιάσουν τον στόχο 15% ως προς τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

«Μας ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή έστω και αυτήν την στιγμή με την προϋπόθεση ότι, οι διαδικασίες θα κινηθούν πολύ γρήγορα και ότι θα υπάρχει πίεση και έλεγχος αυστηρός από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτές οι σχολικές μονάδες,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Γεώργιος Βιζυηνός» κ. Ζωή Κάλτσου, υπογραμμίζοντας πως η Αλεξανδρούπολη είναι από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας σε αναλογία με τον πληθυσμό που έχει τόσα λίγα σχολεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος