Αλεξανδρούπολη: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Θράκη – 100 χρόνια από την ενσωμάτωση»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης -Περιφερειακή Ενότητα Έβρου- τιμά τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, επανεκδίδοντας ένα χρονολόγο της ιστορίας του Θρακικού Ελληνισμού που πρώτη είχε εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων 20 χρόνια νωρίτερα με αφορμή την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την ένταξη της Δ. Θράκης στον κορμό του ελληνικού κράτους.
Το βιβλίο-πόνημα- έχει αποσταλεί στην Βουλή των Ελλήνων έτσι ώστε να προστεθεί στο Δημόσιο κατάλογο , όπου το υλικό αυτό θα είναι ορατό 24ωρες το 24ωρο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου ,ενώ θα διανεμηθεί σε όλο το μαθητικό δυναμικό της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Το βιβλίο παρουσίασαν στην διάρκεια Συνέντευξης τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθ. Τσώνης και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης υγείας Ευαγγελία Κοσμαδάκη τονίζοντας πως «η έκδοση κατατέθηκε σε μια περίοδο όπου διανύουμε μια ιστορική περίοδο. Η έκδοση αυτή τιμά την ιστορική περίοδο ,ενεργοποιεί την ιστορική μνήμη και αποτελεί παρακαταθήκη για την νέα γενιά.»

Πέτροβιτς Δημήτρης:

« Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα που εκδόθηκε από την Βουλή των Ελλήνων για τα 80 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό κορμό και επιμελήθηκε η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε Εβρου. Το βιβλίο θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας με στόχο να μπορέσουν οι νέοι να γίνουν γνώστες αυτής της ιστορίας ενός τόπου ο οποίος έχει να επιδείξει συγκριτικά ,πολιτιστικά ,παραδοσιακά και αρχαιολογικά πλεονεκτήματα,» είπε ο κ. Πέτροβιτς και πρόσθεσε πως «ο σύγχρονος αναγνώστης μέσα από αυτό το πόνημα θα μπορέσει να προσεγγίσει το ψηφιδωτό της ιστορίας αυτού του τόπου».

Τσώνης Αθανάσιος:

« Η έκδοση Θράκη 100 χρόνια από την ενσωμάτωση, είναι ένα σπουδαίο ντοκουμέντο και ιστορικής αξίας υλικό ,το οποίο θέλουμε να λειτουργεί ως εγγυητής της μνήμης που διατηρείτε μέσα από την γνώση και την μελέτη», είπε ο κ. Τσώνης.

Κοσμαδάκη Ευαγγελία

Στα πλεονεκτήματα του βιβλίου αναφέρθηκε από την πλευρά της η κ. Κοσμαδάκη.
«Το βιβλίο αποτελεί ένα χρονολόγιο της ιστορίας της Θράκης από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα,,» είπε η κ. Κοσμαδάκη και πρόσθεσε : πως «το βιβλίο περιέχει πολύτιμο υλικό που αφορά την τοπική ιστορία με στοιχεία που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας ,ενώ το σημαντικότερο είναι ότι αφορά έγκαιρο και ασφαλές υλικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος