Αλεξανδρούπολη: Κρίση στην παράταξη “ΑΝΑΣΑ” του Π. Μιχαηλίδη

Αίρουν την εμπιστοσύνη τους στον Παύλο Μιχαηλίδη και δεν τον αποδέχονται πλέον ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» οι πέντε νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ιωάννης Καρυπίδης, Κυριάκος Αραμπατζής, Αναστάσιος Σεραφειμίδης, Γεώργιος Πασσιάς και Πέτρος Κυριακίδης.

Με κοινή τους δήλωση αναφέρουν την δική τους εκδοχή στα όσα έγιναν στην -επεισοδιακή- όπως την χαρακτηρίζουν πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της παράταξης και τονίζουν πως θα συνεργαστούν με την νέα δημοτική αρχή με ήθος και αξιοπρέπεια και αυτή η υγιής σχέση και συνεργασία θα γίνει στο φως χωρίς ύποπτες συναλλαγές και ανέντιμα ανταλλάγματα .

«Οι στείρες προσωπικές φιλοδοξίες, η ματαιοδοξία, η ασυνέπεια στις προγραμματικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις, δεν ταιριάζουν με την πολιτική κουλτούρα της «ΑΝΑΣΑ». Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο με προσωπικές έριδες και συγκρούσεις και καθεστωτικές συμπεριφορές. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας. Κεντρικός και ύψιστος κοινός στόχος μας είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Δημοτών,» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Τα κανάλια γνωρίζουν εμένα ως επικεφαλής.» Με αυτή την φράση, ο μέχρι χθες επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, αποχώρησε από την προσδιοριζόμενη από τον ίδιο ως «γενική συνέλευση», την οποία ο ίδιος συγκάλεσε με γραπτή πρόσκληση, με κεντρικό θέμα την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του. Γραπτώς επίσης δήλωσε ότι εφόσον θα εξασφάλιζε την ψήφο εμπιστοσύνης θα προχωρούσε σε αιτιολογημένες διαγραφές μελών και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων,» αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι ,υπογραμμίζοντας πως « ο κ. Ζαμπούκης πρότεινε επισήμως συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την παράταξη ΑΝΑΣΑ την οποία πρώτος αποδέχθηκε ο κ. Μιχαηλίδης και συμφωνήσαμε όλοι μαζί του. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο κ. Ζαμπούκης πρότεινε μάλιστα την ανάληψη μιας σοβαρής θέσης ευθύνης στην παράταξη μας. Ο κ. Μιχαηλίδης, αντιδρώντας δήλωσε ότι, αν η θέση αυτή δεν προταθεί στο πρόσωπό του, θα αποχωρήσει από την «ΑΝΑΣΑ».

Παύλος Μιχαηλίδης «Τακτικές δημοτικών συμβούλων αποβλέπουν σε διάλυση της ΑΝΑΣΑ»

Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλου Μιχαηλίδη στην κίνηση των πέντε εκλεγμένων Δ.Σ οι οποίοι με χθεσινό τους κείμενο αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του και δεν τον αποδέχονται πλέον ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης .

«Το ανώτερο όργανο της κάθε δημοτικής παράταξης είναι η Γενική συνέλευση των μελών της. Η Δημοτική ομάδα (δηλαδή ο Επικεφαλής και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι) οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Όποιος διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθεί, διαφορετικά δεν νομιμοποιείται να μεθοδεύει συνεργασίες στη βάση της οποιαδήποτε συναλλαγής,» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του την οποία υπογράφουν 28 υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι .

Τι λέει η ανακοίνωση

Το ανώτερο όργανο της κάθε δημοτικής παράταξης είναι η Γενική συνέλευση των μελών της. Η Δημοτική ομάδα (δηλαδή ο Επικεφαλής και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι) οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Όποιος διαφωνεί με αυτές τις αποφάσεις, οφείλει να ανεξαρτητοποιηθει, διαφορετικά δεν νομιμοποιείται να μεθοδεύει συνεργασίες στη βάση της οποιαδήποτε συναλλαγής.

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ στην κρίσιμη συνεδρίαση αποφάσισε την διάλυση της παράταξης ψηφίζοντας υπέρ της σύμπραξης με την δημοτική αρχή, ενώ οι υπόλοιποι 4 δεν πήραν καμία ξεκάθαρη θέση προς έκπληξη όλων μας. Αντιθέτως η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων μελών, συμφώνησαν με την εισήγηση του επικεφαλής για συμφωνία με την δημοτική αρχή στην βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας. Γεγονός που θα επέτρεπε στην παράταξη και να συμμετέχει στο σχήμα διοίκησης αλλά κυρίως να διατηρεί την αυτοτέλεια και την διακριτή έκφρασή της.
Όλοι εμείς που δώσαμε τον κοινό μας αγώνα υπό την καθοδήγηση του υπόψηφιου δημάρχου κ.Παύλου Μιχαηλίδη, δεν θα επιτρέψουμε μεθόδευση συνεργασιών στη βάση της συναλλαγής, καθώς και τακτικισμούς που έχουν σκοπό να διαλύσουν την τρίτη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου με το υψηλό ποσοστό του 16%.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ

ΒΙΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΓΚΟΥΤΖΙΒΕΛΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΡΙΤΟΥ ΚΡΙΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΑΡΗΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΙΝΑ
ΛΑΜΠΑΡΔΗ-ΚΟΥΤΛΙΟΥ ΑΝΝΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
ΜΠΑΤΖΙΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΙΛΙΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΟΤΕΜΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΟΥΖΟΥΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΑΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΑΚΑΛΔΗΜΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΦΤΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΑΓΙΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος