Αν. Γκαρά: «ο φόβος κοινωνικού αποκλεισμού να μην οδηγεί στην αποφυγή της γονεϊκότητας»

Στην « τάση για διαρκή ενίσχυση των τυπικών μορφωτικών προσόντων των νέων , τη μέριμνα για επαγγελματική αποκατάσταση, η οικονομική κρίση, η σοβαρή έλλειψη πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας από την πολιτείας όλα τα προηγούμενα χρόνια» αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την βουλευτή Έβρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αναστασίας Γκαρά, όπως τους κατέθεσε κατά την ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση η τελική έκθεση της διακομματικής επιτροπής για το Δημογραφικό.

Η κ. Γκαρά, υπογράμμισε πως «απαιτείται από την πολιτεία μια στοχευμένη χάραξη πολιτικής και η ενεργοποίηση ενός σχεδίου δράσης που θα μπορέσει άμεσα να αντιστρέψει ή να συγκρατήσει την αρνητική τάση τα επόμενα χρόνια» με όμως όμως ζήτημα όπως ανέφερε την «αλλαγή νοοτροπίας, αποδοχή των διαφορετικών κοινωνικών σύγχρονων προτύπων και των νέων μορφών οικογένειας που έχουν δημιουργηθεί, ώστε ο φόβος κοινωνικού αποκλεισμού να μην οδηγεί στην αποφυγή της γονεϊκότητας».

«Στόχος της δημογραφικής πολιτικής δεν μπορεί να είναι άλλος από τον διατομεακό συντονισμό. Η αντιμετώπιση του ζητήματος είναι μια συνάρτηση γενικότερων κοινωνικών και πολιτικών στόχων και εφαρμογής οριζόντιων και ολιστικών πολιτικών, όπως πολιτικές απασχόλησης, υποδομές φροντίδας παιδιών, επιδόματα, φορολογικά και άλλα κίνητρα, πολιτικές υγιούς και ενεργούς γήρανσης, πολιτικές υγείας και άλλες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκαν όλες οι πολιτικές που έως τώρα εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα, που έχουν αντίκτυπο άμεσο και θετικό στην ανάπτυξη και στην υγιή ανασυγκρότηση της χώρας», ειπε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος