Χ. Παπαθανάκης: Η προληπτική ιατρική είναι πυλώνας δράσης των Κ. Υ.

«Στην Ελλάδα, γενικότερα, η προληπτική ιατρική έχει μείνει πίσω», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της πόλης, Χρήστος Παπαθανάκης, με αφορμή την επικείμενη έναρξη του προγράμματος δράσεων ενημέρωσης του κοινού σε θέματα προληπτικής ιατρικής, που θα υλοποιήσει μέσα στο 2020, σε 12 χωριά και οικισμούς του βορείου Έβρου, η μονάδα υγείας.

Ο κ. Παπαθανάκης υποστήριξε πως τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν τέτοιες δράσεις, όχι λόγω αδυναμιών των γιατρών ή έλλειψης πρόθεσης, αλλά λόγω του φόρτου εργασίας, αφού καθημερινά περνούν από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας περίπου 500 άτομα, οπότε ο όγκος αυτός δεν άφηνε περιθώρια για προγράμματα προληπτικής ιατρικής. «Επιδιώκουμε το 2020 να καλύψουμε αυτό το κενό, δεδομένου ότι έχουν έρθει και κάποιοι νέοι γιατροί γενικής ιατρικής στα περιφερειακά ιατρεία, που έχουν τις γνώσεις και έχουν δείξει και τη διάθεση να αφιερώσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να καλύψουν μία τέτοια δράση», δήλωσε ο κ. Παπαθανάκης.
Ο ίδιος τόνισε πως «εάν αγκαλιαστεί από τον κόσμο το φετινό πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2020, υπάρχει πρόθεση για συνέχισή του και το 2021, με θέματα όπως η κατάθλιψη, το Alzheimer και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Η έναρξη των φετινών δράσεων προληπτικής ιατρικής θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου στην Κλεισσώ Ορεστιάδας, στον χώρο του τοπικού συλλόγου γυναικών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος