Αποχιονισμοί μέχρι αυτήν την ώρα σε Φέρες και Σουφλί

Παρά τον μεγάλο όγκο χιονιού σε ολόκληρο τον κεντρικό και βόρειο Έβρο, το ύψος του οποίου άγγιξε και ξεπέρασε ακόμα και μέσα σε πόλεις, το ένα μέτρο, το εθνικό οδικό δίκτυο από τον οικισμό Ορμένιο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, έως και την Αλεξανδρούπολη, έχει αποχιονιστεί πλήρως και η κίνηση όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Ορεστιάδας έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη όλων των δρόμων που οδηγούν σε οικισμούς, ενώ από τις πέντε τα ξημερώματα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Έβρου θα ξεκινήσουν ρίψη άλατος , καθώς απόψε αναμένεται παγετός με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμη και -12 βαθμούς. Το πρωί, θα γίνει απομάκρυνση του μεγάλου όγκου χιονιού που υπάρχει παραπλεύρως των δύο λωρίδων κυκλοφορίας επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας λιώνει και το βράδυ με την πτώση της θερμοκρασίας μετατρέπεται σε πάγο δημιουργώντας παγίδες στο οδόστρωμα.

Στο δήμο Διδυμοτείχου, επίσης ανοικτό είναι το οδικό δίκτυο προς του οικισμούς.

Στο δήμο Σουφλίου αυτήν την ώρα γίνονται αποχιονισμοί στους οικισμούς του ορεινού όγκου, Πετρόλοφος, Μικρό Δέρειο και χαμηλότερα σε Πρωτοκκλήσι και Μάνδρα, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στην πόλη της Αλεξανδρούπολης σε βασικές οδικές αρτηρίες έχει γίνει αποχιονισμός και ρίψη άλατος, ενώ συνεχίζονται οι αποχιονισμοί με μηχανήματα του δήμου στις δημοτικές ενότητες Τραϊνούπολης και Φερών.

Στη Σαμοθράκη όλο το δίκτυο παραμένει ανοικτό, αποκαταστάθηκε η βατότητα και εντός των οικισμών, ενώ ο δήμος ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» από το μεσημέρι , πραγματοποιούνται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις κανονικά και τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία σε ολόκληρο το νομό, αύριο Παρασκευή 13/01/17, θα παραμείνουν για 5η ημέρα κλειστά.

Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος