Έβρος:Κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς οι αγρότες. Σε επ΄αόριστον αποκλεισμό τα τελωνεία του νομού και ο κάθετο άξονας της Εγνατίας

Από τις 12 σήμερα το μεσημέρι έκλεισε επ΄αόριστον, μόνο για τα φορτηγά, ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού στις Καστανιές, από τους αγρότες, αποκόπτοντας ουσιαστικά την πρόσβαση προς το τελωνείο του Ορμενίου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Από την ίδια ώρα οι αγρότες απέκλεισαν επίσης επ’ αόριστον και τον τελωνειακό σταθμό των Καστανεών στην Ελληνοτουρκική μεθόριο για ιχ αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία. Ήδη, η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου έχει ενημερώσει τις τελωνειακές αρχές για τον αποκλεισμό και έχει τοποθετήσει ενημερωτικές πινακίδες για τους διερχόμενους οδηγούς. Για την Τετάρτη, 3 του μηνός οι αγρότες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστεί και το δεύτερο τελωνείο στον Έβρο, στα σύνορα με τη Βουλγαρία αυτό του Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας. Ο κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού παραμένει κλειστός στο ύψος του Διδυμοτείχου, από τις 11 το πρωϊ έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, μόνο για φορτηγά, ενώ η διέλευση των ι.χ. θα γίνεται από παρακαμπτήριο, μέσω του οικισμού των Ψαθάδων. Στους κήπους οι αγρότες συμπληρώνουν σχεδόν ένα 24ωρό από την έναρξη του αποκλεισμού του τελωνείου και μέχρι στιγμής έχει σχηματιστεί μεγάλη ουρά φορτηγών, ένα χιλιόμετρο πριν από τον μεθοριακό σταθμό, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί και στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο των Υψάλων. Εχθές το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Κήπων μοίρασαν μερίδες φαγητού και νερά σε όλους του οδηγούς οι οποίοι είναι κυρίως Σκοπιανοί, Αλβανοί, Τούρκοι και Γεωργιανοί και σήμερα το πρωί έγινε διανομή και πρωϊνου γεύματος.
ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος