Γ. Ζαμπούκης: Θα εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα την υγειονομική νομοθεσία

«Πρέπει να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,την υγειονομική νομοθεσία όπως μας την δίνει η ελληνική πολιτεία,» σχολίασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

«Η εβδομάδα που διανύουμε είναι αυτή που μετριόμαστε μεταξύ μας. Στο Πολυκοινωνικό υπάρχει μια εικόνα ανεμβολίαστων είναι σχετικά μικρός ο αριθμός, αλλά εκεί επειδή οι υπηρεσίες είναι κοινωφελείς και έχουν άμεση επαφή με την Γ΄ήλικία ως επί το πλείστον με τους συνταξιούχους που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, υπάρχει ειδικό «αστυνομευτικό» πλαίσιο που ορίζει ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι την ημερομηνία που μας πέρασε είναι αναγκασμένη η Διοίκηση να εφαρμόσει το πλαίσιο του νόμου που υπάρχει και να θέσει σε αναστολή έστω και προσωρινή τους εργαζόμενους αυτούς. Αυτή είναι η εβδομάδα που θα έχουν τις συνέπειες. Κάποιοι δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα. Αναμένουμε για να έχουμε σαφέστατη εικόνα να ολοκληρωθεί και αυτή διαφορετικά θα εφαρμοσθεί ο νόμος,» είπε ο κ. Ζαμπούκης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς είναι υποχρέωση που πηγάζει από το γράμμα του νόμου. Μακάρι να μπορούσαμε να κρίνουμε ως άνθρωποι και όχι ως διοίκηση των νομικών αυτών προσώπων και να αφήσουμε πραγματικά τους ανθρώπους να αυτοδιαχειρίζονται και να αυτοπροσδιορίζουν την υγεία τους όπως θέλουν ,αλλά δυστυχώς πρέπει να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,την υγειονομική νομοθεσία ,όπως μας την δίνει η ελληνική πολιτεία».

Εν τω μεταξύ αυξητική είναι η εικόνα των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
«Είναι μια εικόνα της ευρύτερης εικόνας που παρουσιάζει η χώρα μας και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη που είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός με τουριστική ,ταξιδιωτική κίνηση και αρκετή επισκεψιμότητα και διέλευση,» είπε ο κ. Ζαμπούκης και πρόσθεσε : «συνεχίζουμε να παρέχουμε δωρεάν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου δειγματοληψίες για Rapit test καθημερινά σε περίπου 300 πολίτες».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο 50% ανέρχεται η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού των κατοίκων στην Π.Ε Έβρου .Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 136.000 πολίτες από αυτούς οι 72.000 έχουν κάνει την Α΄ δόση και οι 68.500 την Β΄ δόση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος