Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Συνάντηση Ζαμπούκη με Γ.Γ. του υπ. Τουρισμού

Το θέμα εξέλιξης προόδου της αδειοδότησης των Ιαματικών Λουτρών στην Τραϊανούπολη καθώς καθυστερεί η έκδοση του ειδικού σήματος ,συζήτησε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με την γεν γρ του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοίζου.

Να σημειωθεί ότι ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο στην Ειδική υπηρεσία Προώθησης Ανάπτυξης Τουριστικών Επενδύσεων, προκειμένου η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση να αδειοδοτηθεί νομότυπα και να λειτουργεί με το ειδικό σήμα.

«Από την αρχή της θητείας μου έκρινα ότι έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία των Λουτρών γιατί στερείται νομότυπης άδειας,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Ζαμπούκης και πρόσθεσε πως «είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες στα Λουτρά πρέπει να τηρούνται μια σειρά από υγειονομικά και λοιπά πρωτόκολλα και νομίζω ότι η σωστή και ασφαλής κίνηση τόσο για τους δημότες ,όσο και για τους επισκέπτες είναι να υπάρχει αυτή η σειρά προϋποθέσεων που πρέπει να πληρείται για να αδειοδοτείται νομότυπα και να λειτουργεί με το ειδικό σήμα.»

Όπως παρατήρησε πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιοχή η οποία έχει μέσα αρχαιότητες ,ιστορία και θα πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή τόσο ανάμεσα στην τουριστική εκμετάλλευση όσο και στην διατήρηση αυτής της ιστορικής μνήμης από την Εφορία Αρχαιοτήτων ώστε ο ένας να μην προσβάλλει την χρήση του άλλου και οι δυο μαζί να αναδείξουν τόσο τις ιαματικές πηγές όσο και την ιστορία του τόπου.

Εν τω μεταξύ ο κ. Ζαμπούκης πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης Απ. Παλακίδη και ιδιοκτητες τουριστικών πρακτόρων όπου και συζήτησαν θεματα που αφορούν το τουριστικό προϊόν του Δήμου.

Ένα από αυτά τα θέματα έχει να κάνει και με την πρόσκληση που απεύθυναν σε αεροπορική εταιρεία προκειμένου να συνδεθεί το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με την Χιο ,καθώς και να επεκταθεί η ακτοπλοΐα της Σαμοθράκης και στα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου.
«Ειμαστε πολύ κοντά σε αυτήν την προσπάθεια,» σχολίασε ο κ.Ζαμπούκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος