Υποψήφια στον διαγωνισμό ecomobility η ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας

Την εργασία με την οποία θέτει υποψηφιότητα στο διαγωνιστικό μέρος της εκστρατείας ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση, παρουσίασε εχθές η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ν. Ορεστιάδας, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης.

Η μαθητική ομάδα διεκδικεί με την εργασία της μία θέση στην τελική δεκάδα, ανάμεσα σε 50 σχολεία, 35 πόλεων της χώρας. Στη χθεσινή παρουσίαση, οι 8 μαθήτριες που συνεργάστηκαν για την εργασία με θέμα την οικολογική μετακίνηση στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας, ανέδειξαν τα θέματα χρήσης των διαβάσεων και προσβασιμότητας στις ράμπες πεζοδρομίων, την κακή νοοτροπία του διπλοπαρκαρίσματος, τις αυθαιρεσίες που παρατηρούνται στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζόδρομους, ακόμα και το πρόβλημα με τα αδέσποτα της πόλης, που συχνά αποτρέπουν τους πολίτες από τη χρήση ποδηλάτου και την πεζή μετακίνηση, εξαιτίας του φόβου επίθεσης από «αγέλη» αδέσποτων σκύλων.

Το κεντρικό μήνυμα της εργασίας είχε αποδέκτες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον Δήμο, που θα πρέπει να σχεδιάσουν πιο οικολογικά και «πράσινα» τις μετακινήσεις εντός της πόλης, συμπληρώνοντας τις υποδομές στάθμευσης και δημιουργώντας ένα «πλέγμα» πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, που θα αποτρέπουν τη χρήση αυτοκινήτου για μικρές αποστάσεις και θα διευκολύνουν πεζούς και ποδηλάτες.

Παράλληλα, η μαθητική ομάδα απευθύνεται με την εργασία της και στην κοινωνία, προτρέποντας κυρίως τους οδηγούς, να αλλάξουν τις διαχρονικές κακές νοοτροπίες και να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στους πεζούς και τους ποδηλάτες της πόλης. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στις 15 Απριλίου, ενώ στις 16 του ίδιου μήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών στην Αθήνα, θα γίνει η τελετή βράβευσης όσων διακριθούν.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος