Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Άδικη και αδικαιολόγητη η απόφαση επέκτασης του ΚΥΤ στο Φυλάκιο

Τη θέση της τοπικής Εκκλησίας αλλά και του ιδίου προσωπικά σχετικά με την επέκταση του ΚΥΤ στην περιοχή του Φυλακίου εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου κ. Δαμασκηνός.

Σε κήρυγμα του στην εκκλησία του χωριού και απευθυνόμενος στους κατοίκους τόνισε ότι η επίσκεψη του στο χωριό είχε και αυτό το σκοπό « να εκδηλώσει για μία ακόμα φορά την αντίθεση της τοπικής Εκκλησίας και εμού προσωπικά στο εγχείρημα της Πολιτείας για την επέκταση του Κ.Υ.Τ. στην ιδιαίτερα ευαίσθητη αυτή περιοχή του ακριτικού Έβρου.»

Ο κ Δαμασκηνός, θέλησε να ενώσει και την δική του διαμαρτυρία με την δική τους. Γι’ αυτό και έσπευσε να συγχαρεί όλους εκείνους « που δυναμικά αντιστάθηκαν στην άδικη και αδικαιολόγητη αυτή απόφαση της Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού, που συνεχίζει προκλητικά να αγνοεί και να περιφρονεί την τοπική κοινωνία».

Ο Σεβασμιότατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη απόφαση των κατοίκων του χωριού να κτίσουν μία εκκλησία σε παρακείμενο στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Τ. αγροτεμάχιο, που δώρισε για αυτό το σκοπό ευσεβής χριστιανή από το Φυλάκιο και ενεθάρρυνε τους πιστούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ανέγερση αυτού του Ναού, η παρουσία του οποίου θα μαρτυρεί διαχρονικά τις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Στην εκκλησία παρόντες ήταν ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος