Ο Έβρος κοντά στους πυρόπληκτους

Μεγάλη η κινητοποίηση συλλόγων  και φορέων του  Έβρου με συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της χώρας.

Σε όλες τις πόλεις του νομού έχουν στηθεί  χώροι υποδοχής υλικού που θα διοχετευθεί σε συνανθρώπους μας,  που δοκιμάζονται ανελέητα τις τελευταίες ημέρες από την μανία της φωτιάς.

Ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη,  το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης συγκεντρώνει σήμερα  βοήθεια στο χώρο του με την συμμετοχή και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου . Από την άλλη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων , Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Τουριστικών επαγγελμάτων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και  Γυναικών Αλεξανδρούπολης ε κάλεσμα τους συγκεντρώνουν σήμερα και την Τετάρτη ανθρωπιστική βοήθεια στο φουαγιέ του Κέντρου.

Ανηφορίζοντας το νομό, στο Διδυμότειχο η εθελοντική ομάδα «Αποδίδω» συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο ισόγειο του Δημαρχείου μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην Ορεστιάδα το περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνει στα γραφεία του βοήθεια μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ο σύλλογος ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου, όσο και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Άνω Σαγήνης «Το Λεοντάριο» και Καβύλης «Άγιος Δημήτριος»  συγκεντρώνουν μέχρι την Τρίτη είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία του Συλλόγου Σαγήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος