Ορεστιάδα: Επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς για μείωση της τιμής των καυσίμων

Την μείωση του κόστους αγοράς των καυσίμων στους μόνιμους κατοίκους του δήμου Ορεστιάδας αιτείτε με επιστολή του στα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της περιοχής, αλλά και οι κάτοικοι, ανάγκασε τον δήμαρχο της ακριτική πόλης του Έβρου, να μεταφέρει στους Υπουργούς την αγωνία, που επικρατεί ζητώντας την στήριξή τους.

Εδώ και αρκετό καιρό όπως αναφέρει «οι επαγγελματίες του δήμου κινδυνεύουν να γίνουν «πρώην», όπως και οι κάτοικοι του Έβρου. Τα πρατήρια υγρών καυσίμων με δυσκολία παραμένουν ανοιχτά καθώς στις γειτονικές χώρες  Τουρκία και Βουλγαρία τα καύσιμα πωλούνται μέχρι και 40 % φθηνότερα σε σχέση με την Ελλάδα».

Το συνάλλαγμα βγαίνει εκτός συνόρων, αφού οι πολίτες επιλέγουν να επισκέπτονται τις γειτονικές χώρες, όπου με αφορμή το γέμισμά των ρεζερβουάρ κάνουν όλες σχεδόν τις αγορές τους από ρούχα έπιπλα, τρόφιμα, σούπερ μάρκετ, μέχρι και νυφικά για τους γάμους τους. Το φαινόμενο ανθούσε για χρόνια, είχε ατονήσει με τα γεγονότα, τώρα όμως οι ανατιμήσεις το επαναφέρουν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει φόρους από τα καύσιμα, αλλά και ούτε ΦΠΑ από τα υπόλοιπα προϊόντα.

Μια πρόταση που καταθέτει ο δήμαρχος Ορεστιάδας γίνεται με αφορμή το Fuel pass. “Η ανταπόκριση είναι μεγάλη γ’ αυτό η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει το μέτρο, μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, επιδοτώντας συγκεκριμένο αριθμό λίτρων βενζίνης και υγραερίου ανά μήνα με την χρήση κάρτας στα πρατήρια καυσίμων την ώρα της πληρωμής.

Βλέποντας αυτό οι καταναλωτές δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία να βγαίνουν εκτός Ελλάδας θα προτιμούν την φθηνή βενζίνη της χώρας τους και κατ’ επέκταση θα  τονώνουν την οικονομία της”.

Η επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας κοινοποιήθηκε  στους Βουλευτές του Νομού στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, Τοψίδη Χριστόδουλο.

Επιστολή Δημάρχου Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος