Ορεστιάδα: Πρωτόκολλο συνεργασίας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ και του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου για την διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό επιστημονικό επίπεδο, προχώρησαν η σχολή επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Βάση του πρωτοκόλλου, προβλέπεται συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης του επιστημονικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας, συμπεριλαμβανόμενης της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της διάδοσης της γνώσης και τεχνογνωσίας, και της ανταλλαγής καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινωνίες και εθνικούς φορείς.
Η ανταλλαγή διδασκόντων, ερευνητών, επιστημονικών συνεργατών, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, πρακτική άσκηση, πτυχιακές και μεταπτυχιακές μελέτες, αποτελεί επίσης βασικό τμήμα της συνεργασίας των δύο φορέων. «Τα ερευνητικά στοιχεία των δύο αυτών φορέων είναι πολλά και σημαντικά και στόχος είναι να τα προωθήσουμε στον έλληνα αγρότη.. Επίσης σημαντικό είναι οι φοιτητές μας να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε όλα τα ινστιτούτα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ παράλληλα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το επιστημονικό προσωπικό για τα μεταπτυχιακά και όχι μόνο προγράμματα» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ, καθηγητής Σπύρος Κουτρούμπας.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος