Ορεστιάδα: Τα χαμηλότερα ποσοστά δήλωσης Κτηματολογίου στον βόρειο Έβρο

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης Κτηματολογίου έχουν καταγραφεί στον βόρειο Έβρο, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν στην εκπνοή της επίσημης προθεσμίας και μετά από δύο παρατάσεις.

Στον δήμο Ορεστιάδας, το ποσοστό των ιδιοκτητών που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία δεν ξεπερνά το 35%, ενώ στον δήμο Διδυμοτείχου φτάνει το 42% περίπου. «Τα ποσοστά αυτά είναι ίσως τα χαμηλότερα που έχουν σημειωθεί σε όλη τη χώρα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας του Εθνικού Κτηματολογίου, Χρόνης Ακριτίδης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι νέα παράταση δεν θα υπάρξει, ωστόσο, όπως είπε, οι δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμα, μέχρι τον Μάιο του 2017, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστό σε τι θα διαφοροποιείται η διαδικασία μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Μαρτίου. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις που θα υποβληθούν, δεν θα επιβληθούν πρόστιμα. «Είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι με το Κτηματολόγιο, το κράτος ουσιαστικά εγγυάται την περιουσία τους», ανέφερε ο κ. Ακριτίδης, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες να μην αμελήσουν και να μην καθυστερήσουν κι άλλο να ανταποκριθούν στην υποχρέωση δήλωσης της ακίνητης περιουσίας τους. Όσο για το χαμηλό ενδιαφέρον που παρατηρείται στην περιοχή, εκτίμησε πως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πολλά ακίνητα της περιοχής ανήκουν σε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος