Ορεστιάδα: «Ξεκάθαρη η θέση μας, να εξαιρεθεί η Θράκη από σχεδιασμούς μετεγκατάστασης προσφύγων» είπε ο δήμαρχος Β. Μαυρίδης

«Δεν εφησυχάζουμε παρά τις διαβεβαιώσεις για μη εγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη» είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη πρόσφατη σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, στην Καβάλα για το θέμα του προσφυγικού.
Ο κ. Μαυρίδης είπε χαρακτηριστικά ότι θέλει να περάσει δύο μηνύματα, το ένα σε επίπεδο ανθρωπιστικό, δηλαδή « όποιος πρόσφυγας με οποιονδήποτε τρόπο φτάσει μέσα στους δήμους μας εννοείται ότι θα τον συνδράμουμε» σημείωσε διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή. «Ξέρουμε από προσφυγιά και τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι, όμως όλοι γνωρίζουμε τους λόγους που πρέπει η Θράκη να εξαιρεθεί από έναν τέτοιο σχεδιασμό. Η θέση μας αυτή είναι ξεκάθαρη» υπογράμμισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας. «Καμπανάκι» χαρακτήρισε και το σενάριο που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή στον σχεδιασμό της χώρας σχετικά με την κατανομή προσφύγων σε ολόκληρη την επικράτεια, περιλαμβάνεται και η Αλεξανδρούπολη. «Μπορεί ο σχεδιασμός να αναφέρει μόνο 60 άτομα όμως αυτό για εμάς σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα για μελλοντική μετεγκατάσταση μεγαλύτερου αριθμού» υποστήριξε ο κ. Μαυρίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος