Ορεστιάδα: Ζημιά 109.000 ευρώ από τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ του «Άρδα»

Παθητικό ύψους 109.000 ευρώ εμφάνισε η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ του «Άρδα», όπως ανέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, Βασίλης Παπαμιχαήλ.
Ο ίδιος απέδωσε τον αρνητικό οικονομικό απολογισμό στις «εξαιρετικά δύσκολες και εχθρικές συνθήκες», όπως τις χαρακτήρισε, «υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η φετινή διοργάνωση», ωστόσο εντονότατα αντέδρασαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων μειοψηφίας, καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή ευθύνες για τις 109.000 ευρώ «που θα επιβαρύνουν ουσιαστικά τους δημότες, σε μία περίοδο που διαρκώς αναζητούνται χρήματα για αναγκαία έργα και παρεμβάσεις». Αναλυτικά, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε εχθές ο κ. Παπαμιχαήλ, τα έξοδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ ανήλθαν σε 248.759 ευρώ και τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τις 140.000 ευρώ. Το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση της έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο, της απόφασης της ΔΗΚΕΠΑΟ που αφορούσε στην τροποποίηση του ετήσιου σχεδιασμού δράσης της Επιχείρησης για το 2015.
Την τροποποίηση υπερψήφισαν τελικά 25 σύμβουλοι, έναντι 6 που την καταψήφισαν, ενώ υπήρξε δέσμευση του δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, ότι θα δοθούν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της διοργάνωσης του φετινού φεστιβάλ σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, και το θέμα θα έρθει ξεχωριστά, ξανά, στο δημοτικό συμβούλιο.

ΕΡΤ Ορεστάδας
Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος