Χ. Δούκας: Φθηνές δικαιολογίες οι απειλές του ακτοπλόου

«Φθηνές δικαιολογίες και επαναλαμβανόμενες, γνωστές απειλές», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, την ανακοίνωση της SAOS Ferries, με την οποία η εταιρεία προανήγγειλε την απόσυρση των πλοίων της από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

«Ο συγκεκριμένος ακτοπλόος, βρισκόμενος σε απόλυτο επιχειρηματικό αδιέξοδο, εσκεμμένα επιλέγει, για μία ακόμα φορά, αυτήν την τακτική, να κατασκευάζει δηλαδή “εχθρούς”», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δούκας, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας από τον Οργανισμό Λιμένος, «αφού εδώ και χρόνια τα τιμολόγια είναι ίδια», όπως είπε.
Σημείωσε δε με νόημα ότι η ανακοίνωση της εταιρείας ήρθε λίγες ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος δρομολογίων που είχε εγκριθεί για το ταχύπλοο «Ζέφυρος», ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου λήγει και η ισχύς των εγγράφων αξιοπλοΐας του «Σαόνησος», το οποίο «με χαριστικό τρόπο έκανε τα δρομολόγια το καλοκαίρι, αφού δεν εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από το υπουργείο», υποστήριξε ο κ. Δούκας. Όσον αφορά το πλοίο «Σάος», αυτό εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια που προβλέπονται από τη σύμβαση μέχρι το 2019. «Αντί να πει αυτές τις αλήθειες ο συγκεκριμένος ακτοπλόος, προτιμά τις απειλές, για να συνεχίσει να εμφανίζεται ως “ευεργέτης” της Σαμοθράκης», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για μία ακόμα φορά το νησί χρησιμοποιείται ως “όμηρος” για την εξυπηρέτηση μονοπωλιακών συμφερόντων και αυτό αναδεικνύουμε εδώ και τρία χρόνια με τις προτάσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Δούκας, επισημαίνοντας πως «είναι αναγκαία η θωράκιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, από τις απειλές και την “ομηρία”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος