Αχαΐα : «Καλπάζει» ο κορονοϊός – Άνοιξε και τρίτη κλινική Covid στο νοσοκομείο του Ρίου

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Αχαΐα, καθώς χθες (23/8/2021) καταγράφηκαν 118 νέες μολύνσεις από τον ιό με αποτέλεσμα να αρχίζει να πιέζεται σταδιακά το σύστημα υγείας της περιοχής.

Στο έκτακτο συντονιστικό που συγκάλεσε χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας , ο διοικητής της 6η ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κλινικών και τμημάτων που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση της νόσου, αποφασίστηκε να ανοίξει και τρίτη κλινική covid -19 καθώς οι ανάγκες νοσηλείας κυρίως ανεμβολίαστων πολιτών αναμένεται να αυξηθούν . Η δυσχερής επιδημιολογική κατάσταση στην περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αποτυπώνεται και στο ποσοστό θετικότητας στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που ξεπερνά το 5%

 Έφτασαν τους 88 οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο του Ρίου, οι νοσηλείες ανήλθαν σε 42, ενώ τα παιδιά που ασθενούν, αυξήθηκαν σε 3 και οι νοσηλευόμενοι στη ΜΕΘ παρέμειναν 6. Παρόμοια εικόνα και στο  νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» . Οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 31 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη ΜΕΘ είναι 6. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος