Τους διατροφικούς «θησαυρούς» της Δυτικής Ελλάδας ανέδειξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, με τη συμμετοχή τους στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ «Έκθεση Τροφίμων και Ποτών – Έλληνες Παραγωγοί», που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στην Αθήνα, από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα, για τέσσερις ημέρες, να γευτούν και να γνωρίσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως μαρμελάδα αρώνια, τσάι, ούζο, ταχίνι, λάδι, ρίγανη, χυμούς ρόδι από την Ηλεία, μέλι από την Αιτωλοακαρνανία, ζυμαρικά, λάδι, μανιτάρια, αρωματικά φυτά και αλάτι Μεσολογγίου, τρούφα μανιταριού, κρασί, λάδι, ρόδι, καθώς και σακχαρώδη προϊόντα από την Αχαΐα.
«Το μέλλον ανήκει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και συνέχισε: «Δίνουμε βαρύτητα στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη και στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων που διέπουν το αγροτικό μάρκετινγκ».
Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες, με αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων, επιχειρήσεις διακίνησης προϊόντων και επιχειρήσεις εστίασης.
Αθανασία Σταμοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος